Novosti

KAMPANJA “ZAPOSLENJEM PROTIV NASILJA”

Fondacija Udružene žene Banja Luka povodom dolazećeg 8. marta već drugu godinu realizuje kampanju „ZAPOSLENJEM PREKIDAMO ZAČARANI KRUG NASILJA“ i poziva sve zainteresovane poslodavce da omoguće zapošljavanje najmanje jedne žene koja je preživjela nasilje u porodici. Kampanja ima za cilj uključenje predstavnika javnog sektora, kao i privrednih i privatnih poslodavaca u zapošljavanje žena koje koriste posebnu mjeru podrške u Sigurnoj kući, skloništu za žene i djecu žrtve nasilja u porodici. Pismo poziva je upućeno na adrese 30 poslodavaca u javnom, privrednom i privatnom sektoru u Banjaluci, a ishod i mogućnost za realizaciju zaposlenja u toku 2018. godine će biti objavljena povodom predstojećeg osmomartovskog praznika. Poziv možete pronaći OVDJE

Prošle godine na poziv Fondacije se odazvala samo kompanija Žitopeka koja je u svojoj fabrici zaposlila četiri žene koje su se tada nalazile u fazi pronalaska izlazne strategije u Sigurnoj kući. Zapošljavanjem četiri žene koje su preživjele nasilje su se stvorile mogućnosti za početak samostalnog života bez nasilja sa svojom djecom. Zapošljavanjem četiri žene je riješena izlazna strategija za 11 osoba, tačnije žena koje su imale jedno ili dvoje djece. Zapošljavanjem četiri žene je za sedmoro djece omogućeno pravo na normalno djetinjstvo bez nasilja.

 

Nadamo se da će Kampanja svake godine imati sve bolji odziv poslodavaca i na taj način uticati na uključenje sve većeg broja našeg društva.

28378774_1648974975192840_2524591733510584700_n