• Kalemegdanska 18, 78000 Banja Luka
  • +387 51 462 146 Fax: +387 51 463 143
  • office @ unitedwomenbl.org
In Novosti

Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke/žrtve kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima širom Bosne i Hercegovine

Predstavljen projekat ,,Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke/žrtve kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima širom Bosne i Hercegovine“

Udruženje građana „Vive Žene“ Tuzla u partnerstvu sa tri nevladine organizacije: U.G. „Medica“ Zenica, Fondacija „Udružene žene“ Banja Luka i Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj „ACED“ Banja Luka, provodi trogodišnji projekat “Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke/žrtve, kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima u Bosni i Hercegovini”. Projekat koji finansira Evropska unija, realizuje se u periodu od 1.1.2015. do 31.12.2017.

Tim povodom, 18. marta 2015. godine u Zenici je upriličena i prezentacija projekta kojeg su predstavile Jasna Zečević direktorica „Vive Žene“,Tuzla, zatim Sabiha Husić, direktorica ,,Medica“, Zenica, Aleksandra Petrić, izvršna direktorica Fondacije „Udružene žene“, Banja Luka i Spomenka Krajišnik, koordinatorica programa razvoja civilnog društva u ACED-u, Banja Luka.

Najavljeno je i uskoro postavljanje web stranice projektawww.svjedocipravdapristup.com, na kojoj će svi zainteresovani moći dobiti više informacija o projektu, aktivnostima i ciljevima, području provođenja, kao i o uspostavljenim mrežama podrške preživjelim/svjedocima, te kako dobiti njihovu podršku.

Share Button