• Kalemegdanska 18, 78000 Banja Luka
  • +387 51 462 146 Fax: +387 51 463 143
  • office @ unitedwomenbl.org
treca radionica sa politicarkama ktk 29 07 2014 In Novosti

Završena treća radionica izgradnje kapaciteta političarki i kandidatkinja na Opštim izborima 2014. godine u bih

Fondacija “Udružene žene” Banja Luka i „Helsinški parlament građana“ Banja Luka održali su u periodu od 25. do 28. jula 2014. godine radionicu naziva ,,Izgradnja kapaciteta političarki i kandidatkinja na opštim izborima 2014. godine u BiH”, koja je okupila dvadeset političarki i kandidatkinja na predstojećim opštim izborima u BiH iz različitih političkih partija, koje su se kandidovale za državni nivo.

Učesnice su imale mogućnosti da usvoje znanja iz oblasti zagovaranja i lobiranja za ženska ljudska prava, javnog nastupa, saradnje i komunikacije sa medijima i biračima, te se na taj način bolje pripreme za predstojeću predizbornu kampanju za jesenje parlamentarne izbore. Kroz plenarne prezentacije i diskusije kao i rad u malim grupama na različitim studijama slučaja, učesnice koje su ranije učestvovale u izbornoj trci su dijelile i dragocjena sopstvena iskustva iz kampanje.

Radionica je treća u nizu radionica koje imaju za cilj edukaciju i osnaživanje kandidatkinja na opštim izborima 2014. godine u Bosni i Hercegovini i dio je projekta Žena i pravo danas kojeg uz podršku Fondacije Kvinna till Kvinna iz Švedske u partnerstvu sprovode HPG i FUŽ.

Share Button